Modelltillverkning

Gjutmodeller
Detta är grunden för Modellservice och har varit i branschen i över 50 år. Vi tillverkar allt ifrån gjutmodeller till järngjuterier, vakuumformningsverktyg, formpluggar, åskådningsmodeller till enstaka prototypmodeller. Vi tillverkar även alla våra egna modeller till vakuumformning samt glasfiber i våra lokaler. Material som används är främst trä, plast och aluminium. Tillverkningen sker antingen i någon av våra CNC-fräsar eller manuellt utav någon av våra skickliga modellsnickare.

Vakuumformning


Vakuumformning

Med över 40 år i branschen så har vi god erfarenhet av vakuumformning. Vi gör allt ifrån enstaka produkter till större legoproduktioner. Det finns en lång rad olika plaster som lämpar sig till olika ändamål, i och med vår långa erfarenhet så har vi en bred materialkunskap och kan ge våra kunder ändamålsenliga tekniska lösningar. Vi har även en bred kompetens inom modelltillverkning och tillverkar våra alla egna vakuumformningsverktyg själva utifrån kundens önskemål och behov. Vi har även möjlighet att maskinbearbeta din produkt efter önskemål i någon av våra 5-axliga CNC fräsar alternativt i våra manuella maskiner. Vi har även möjlighet till att bocka plast. Och samarbetar nära med företag gällande laserskärning, limningar etc. Vi kan hjälpa er med allt vad gäller plast.


Komposit

Glasfiber


Vi handupplägger glasfiber och kolfiber i allt ifrån mindre detaljer och reparationsjobb på båtar till tillverkning av stora vattenintag. Med över 30 år i branschen har vi stor erfarenhet. Vi har allt ifrån CAD - modelltillverkning - uppläggning inhouse, så hos oss kan du komma med en idé och lämna med en färdig produkt.

Maskinbearbetning


Bearbetning

I våra 3- och 5-axliga CNC fräsar har vi god möjlighet till maskinbearbetning i många olika material. Allt ifrån enstaka bearbetning utav en detalj till att sätta upp med fixturer för längre serier. Vi har även de flesta manuella maskiner så som svarvar, fräsar mm.

3D-print


3D-print


Med egna maskiner kan vi tillverka mycket och med den fart som 3D-print har tagit så finns det mängder av olika material och metoder. Vi har gott samarbete med många i 3D-print världen och kan alltid hjälpa till med bra priser och produkter i hög kvalité.

CAD


CAD

Vi hjälper dig med allt som rör CAD. Har du en gammal produkt, ritning eller bara en tanke, så kan vi hjälpa dig att rita upp det i CAD. Vi har stor erfarenhet av uppritning och har alltid produktens slutmål med i beräkningarna. Så hos oss kan du komma med en idé, få den uppritad i CAD och även tillverkad under samma tak.


Kontakt

Välkommen att höra av dig om du har några frågor.

Baldersgatan 16C, 761 50 Norrtälje

0176-141 50

info@modellservice.com

Måndag-torsdag: 07:00-16:30, Fredag 07:00-14:00